Sverige i ett nötskal?

Frågan är ju vad det är med Sverige, egentligen? Vi börjar med topic one.

Melodifestivalen,

seriöst, det har hållit på i urminnes tider, det kallas melodi schlager festivalen och det finns inte en tillstymmelse till en schlager med i något bidrag. Det är ju bara en massa pop-bögar och tjejer som tycker att dom är störst bäst vackrast och är totala divor utan någon som helst jordisk kontakt. Sedan har vi ju iofs sådana som Molly Sandén och Amy Diamond som springer runt i 14-års ålder och tror att dom är 24? vad är det om då, orkar inte med detta längre.

För att inte tala om upplägget dom har detta år, de har ju först en omröstning och därefter två till, en internationell jury och an programledare som verkar gå på något som inte tillhör den lagliga sidan. Riktigt jobbigt att titta på är vad det är och folk runt om i Sverige har ju melodifestivalen som tatuerad i hjärnan och har det som en tradition. Tradition? Man har väl inte melodifestivalen som tradition heller, julafton, nyårsafton, midsommar, det är högtider där traditioner träder rum, inte melodifestivaler. Ja, men nog om det.

Topic two.

Svensk film,

Är det någonting jag verkligen inte tycker om så är det Svenska filmer, ta Beck till exempel. Det enda som är bra med den är att Gunvald Larsson är med i filmerna med lite kvicka kommentarer, men i övrigt så verkar det bara att regissören och producenten har försökt göra en kopia på typ Sherlock Holmes med en nypa Morden i Midsomer. Därefter kommer ju Wallander in i bilden också som verkar vara en dålig kopia på Beck, hur kan det möjligt bli bra?

Sedan har vi ju alla övriga filmer, den enda som är bra genom tiderna i Svensk historia är förmodligen Tomten är far till alla barnen, men det är ju liksom inte direkt någon högkvalitets inspelning heller? Fortfarande en relativt bra film för att vara svensk film. Men det är ju förmodligen bara på grund av Ekborg ( Alias Galne Gunnar ).


Det jag vill få fram med det här i vilket fall är att jag tycker Sverige borde kunna få fram lite bättre filmer än det som dagens utbud innebär. Vi har ju fått fram skådespelare så som Peter Stormare och Stellan Skarsgård och ändå kan vi inte få fram bra filmer, är det regissörerna och producenterna det brister i eller är det skådespelarna. I vilket fall så borde någonting göras åt detta problem.

MvH / P

P.S. Ni får ursäkta om jag kanske verkar lite negativ och något så när anti mot världen, sverige eller kanske ibland även folk, men det finns så mycket som felar och jag tycker att så fort det är något negativt som man läser i en blogg så är det hur synd det är om människan i fråga för att hon inte kunde köpa en mascara på grund av att det fattades 10kr på kortet? men vad är det för problem. Jag skriver ju inte om mina egna problem utan det jag tycker är fel med sådant som man ser och hör under dagarna. D.S.

Kommentarer
Postat av: tinen

Hej pirrepirat, vilken läcker layout du har. Jag kan hålla med dig om melodifestivalen, har jimmy varit med å sjungit mugge vigge så har lätt gått vidare. Det är bara skit alltihop. Men BECK vet du, de e kult de, Sveriges bästa deckare utan diskussion, har sett filmerna så där 10ggr / film minst. Wallander är bra oxå fast inte som Beck. Ha de bra.......

2009-02-22 @ 10:37:54
URL: http://www.tinensblogg.blogspot.com
Postat av: Emelie

Håller med dej Anki, finns ju inge bättre än Beck!!! har försökt få han och förstå de, med de går inge vidare ;) hahah

2009-02-22 @ 14:54:50
URL: http://emeliefahlens.blogg.se/
Postat av: Jojja

BECK BECK BECK BECK BECK BECK BECK BECK :):):):)Kram på dig Pjäärta hoppas allt är bra!!

2009-02-22 @ 16:46:22
Postat av: klokkismamman

men vafaan pirre har du vrångkalsongerna på dej idag =)

2009-02-24 @ 14:43:24
Postat av: tess

Jag tycker du ska kontra med ett positivt inlägg... skulle vara intressant å veta vad det skulle innehålla =)

2009-02-27 @ 21:27:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0